SOL A DOS – La màgia de la música percudida a l’abast de tots els sentits.

Divendres 4 de novembre a les 19.30 h.
Dins les activitats especialment sensibles a l’accessibilitat, La Pedrera ens ofereix un concert d’instruments de percussió, inclusiu per a tots els sentits.

Qualsevol objecte pot ser susceptible d’emetre so quan se’l colpeja, se’l bat, se’l tusta o se li fa una carícia.
Estem lluny d’aquella idea que les «músiques» interpretades amb elements primitius o primaris són simples, repetitives i que abasten tan sols les variacions possibles de la monotonia.

Núria Andorrà, de SOL A DOS percudint  bols de ceràmica en una actuació

El duo «Sol a dos» l’integren Núria Andorrà i Aleix Tobias.
Aquesta formació ens transportaran a un univers de colors, sonoritats i ritmes per descriure l’immens i fascinant món de la percussió, des de punts de vista molt diversos.

captura-de-pantalla-2016-10-24-a-les-20-30-03

Aleix Tobias, de SOL A DOS tocant un pandero cuadrado

En aquesta ocasió han convidat a Emmanuel Hovhannisyan, músic que toca un instrument de vent de fusta, de doble llengüeta d’origen armeni, anomenat duduk, que omplirà de matisos i colors el concert.

captura-de-pantalla-2016-10-24-a-les-20-35-51

Emmanuel Hovhannisyan tocant el duduk

La fascinant família d’instruments de percussió transmetrà al públic que la música està a tot arreu i que tots som capaços d’expressar-nos amb ella.

A la descoberta tàctil, podrem identificar els diferents instruments, com el mateix duduk, i els més propers com la marimba, el vibràfon, el berimbao, la dohola, el pandero cuadrado, la pandereta, l’almirez, el balafón, la carbassa, el Kass Kass, el bendir, els bombos, els tambors, el cajón, el djembé o la nagara i uns quants instruments de fabricació pròpia.

La descoberta tàctil es realitzarà a la finalització del concert, tot seguint el format dels anys anteriors, s’oferirà la sessió que permetrà als assistents interessats conèixer els instruments i el context històric de les peces interpretades de la mà dels mateixos intèrprets.
Aquest concert és accessible per a persones cegues i/o amb baixa visió, persones sordes usuàries de pròtesis auditives.

Inclou:
– Programa de mà en Braille i grans caràcters
– Collarets individuals amb sistema d’inducció magnètica
– Intèrpret en llengua de signes per a la presentació.

Accés: Passeig de Gràcia, 92
Lloc: Auditori de La Pedrera
Preu: 8 euros
Sol a Dos – Compra d’entrades

La sessió de descoberta tàctil és per a tothom però es donarà prioritat a les persones amb discapacitat sensorial.
Per a una atenció personalitzada amb reserva de seients preferents, cal que les persones amb discapacitat sensorial, un cop adquirida l’entrada, confirmin la seva assistència a accessibilitat@fcatalunyalapedrera.com

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Concert adaptat, Descoberta tàctil, Llengua de signes y clasificada en . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–