MIL METRES QUADRATS DE DESIG. Arquitectura i sexualitat per a tothom


Pany de clau 1000m2

Fragment del cartell de la exposició

Imatge del forat del pany de clau d’una porta. Cartell de l’exposició
«Mil metres quadrats de desig. Arquitectura i sexualitat per a tothom».

Pany de clau 1000m2

El CCCB m’ha fet l’encàrrec de programar pel dissabte 4 de març de 2017 una visita guiada per a persones amb diversitat visual a l’exposició «Mil metres quadrats de desig. Arquitectura i sexualitat per a tothom«.

L’exposició ens rep amb una suggerent imatge, el muntatge en tres dimensions del cartell de l’exposició. Es tracta d’una porta amb un forat de pany de clau, de considerables dimensions que ocupa el centre de la fulla.

Els colors vermell i rosa dominen aquesta instal·lació i el forat del pany de la porta deixa entreveure el mural del fons de l’estança consistent en un gravat eròtic del s.XVIII on es reprodueix una escena campestre on els ocells son vagines alades i els ànecs tenen el coll en forma de penis.

Amb aquesta invitació per a introduir la mirada al suggerent espai que hi ha entre la porta i el mur començarem la visita per gaudir de la resta de l’exposició.

Centre de Plaers Sexuals recreat amb obres originals de Nicolas Shöfer © CCCB, 2016. Autor: Gregori Civera

Centre de Plaers Sexuals recreat amb obres originals de Nicolas Shöfer © CCCB, 2016. Autor: Gregori Civera

A partir de la selecció d’algunes peces de l’exposició, us proposem una visita amb experiències tàctils i sensorials amb descripcions il·lustratives de la proposta visual.

L’exposició investiga com s’han projectat, construït i imaginat els espais per al sexe a la nostra societat occidental des del segle XVIII fins als nostres dies. Explora el poder que exerceixen els espais com a motor del desig i mostra com ha contribuït l’arquitectura al control dels comportaments i a la creació dels estereotips de gènere en la nostra societat patriarcal.

La visita està programada perque comenci a les 16.00 hores i finalitzarà aproximadament a les 18.00 hores. Per tal d’assegurar que tothom que ho desitgi tingui l’aparell receptor de l’audio de la visita és imprescindible que confirmi l’assistència. Durant el recorregut es faràn audiodescripcions d’espais i de lectures de textes que no estan inclosos en els diferents suports d’informació de l’exposició i per tant l’utilització del receptor és de molta utilitat.

Us esperem doncs per a compartir la proposta del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona sobre els espais de plaer que ens ha proporcionat la història.

Recordeu que cal fer la inscripció prèvia a: taquilles@cccb.org o bé al telèfon: 933 064 100 indicant la necessitat d’utilitzar el receptor.

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Cinema, Descoberta tàctil, Locució, Maqueta tàctil, Museus, Recorregut adaptat y clasificada en , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–