CONCERT INCLUSIU DEL TRIO L’ALBERA A LA PEDRERA

FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA OFEREIX UN CONCERT DE MÚSICA ANTIGA A LA PEDRERA

El proper 16 de setembre la Fundació Catalunya-La Pedrera ens oferirà el concert PRIMERS BATECS DEL BARROC a càrrec de la formació Trio l’Albera.

CONCERT INCLUSIU
El concert ofereix accessibilitat a la discapacitat sensorial. Així, les persones amb diversitat auditiva, usuaris d’audífons, disposaran d’anelles magnètiques i, les persones amb hipoacúsia, auriculars individuals que amplificaran el so per poder percebre la música amb la millor qualitat d’audició possible.
Les persones amb discapacitat visual disposaran d’un resum del programa de mà en Braille i grans caràcters. Hi haurà l’opció, a més, d’accedir un cop finalitzat el concert, als instruments intervinents per tal de complementar el coneixement de l’instrument. Serà possible, doncs, tocar-los i conversar amb els intèrprets, que explicaran les característiques particulars de cada un d’ells.

TRIO L’ALBERA
El Trio L’Albera el componen Sara Parés, flautes de bec; Pau Marcos, viola da gamba; i Maike Burgdorf, tiorba i guitarra barroca.
L’Albera conrea des de música medieval fins a l’obra de Johan Sebastian Bach, sense oblidar la Nuove Musiche italiana i el Barroc francès adaptant la seva formació instrumental a cada programa i estil musical.
Des de la seva formació l’any 2000 quan obté el primer premi en el Concurso de Interpretación Histórica de Olivares a Sevilla, han participat en destacats festivals de música antiga internacionals com ara el d’Ambronay a Lyon, a l’abadia de St. Papoul a l’Aude. També, en diversos festivals de música antiga com el de Badalona, Sant Martí Vell, Tiana Antica i gires a Andalusia, País Valencià i a França promocionats pel Conseil Général du Gard i a casa nostra per JJMM de Catalunya.

RESUM DEL PROGRAMA
El concert oferirà obres de compositors italians del segle XVII que obren les portes a una nova etapa en la història de la música occidental, el Barroc.
Entre els compositors tenim Bartomeu de Selma i Salaverd (c.1580-c.1638), compositor i virtuós del fagot que incorpora en el llenguatge musical la paraula cançó en el seu llibre “Primo Libro de Canzoni, Fantasie y correnti” publicat a Venècia l’any 1638; Tarquinio Merula (1594-1665), figura clau en el desenvolupament posterior de les noves formes musicals que madurarien posteriorment en el que coneixem com a Barroc; Giovanni Girolamo Kapsberger (1580-1651) compositor d’origen alemany afiliat a l’escola florentina que era conegut amb el malnom de“Il Tedesco della Tiorba” i va arribar a ser membre de la capella pontifícia; Andrea Falconieri, conegut com “Falconiero” (1585-1656), Giovanni Paolo Cima (1570-1622), contemporani de Claudio Monteverdi que fou el primer compositor en publicar triosonatas i combinar dos instruments aguts i un baix continu; Giovanni Battista Fontana (1571-1630), Dario Castello (1590-1630) i Francesco Maria Bassani (1650-c.1700) mestre d’Arcangelo Corelli.

CONCERT INCLUSIU
El concert s’ofereix per a tots els públics amb la característica que serà inclusiu per a persones amb discapacitat sensorial i estarà adaptat per a persones amb discapacitat visual i auditiva és a dir un concert inclusiu per a tothom.

DIVERSITAT AUDITIVA
Els usuaris de pròtesis auditives, audiòfons o implants coclears, amb posició “T”, podràn gaudir del so amplificat mitjançant collarets individuals d’inducció magnètica instal·lat a l’auditori.
Així mateix les persones que no utilitzin audífons però que estiguin afectats per hipoacúsa podràn rebre uns auriculars individuals que els amplificarà el so.
Un intèrpret en llengua de signes (ILS) recolzarà els parlaments que es produeixin. També es disposarà de suport a la comunicació amb persones sordes no signants.

DIVERSITAT VISUAL
DESCOBERTA TÀCTIL. DEL… COM SONA, AL… COM ÉS

A les persones amb diversitat visual se’ls facil·litarà un programa de mà del concert imprès amb grans caràcters i alfabet Braille.
Un cop finalitzat el concert es celebrarà la sessió; «La descoberta táctil. Del… com sona, al… com és«. La sessió està adreçada específicament a persones amb baixa visió o ceguesa i consistirà en una exploració mitjançant el tacte dels instruments intervinents amb la participació dels propis intèrprets que aprofondiran en les característiques de l’instrument que toquen.

  • Instruments aeròfons: Tres flautes Renaixentistes
  • Cordòfon d’arc: Baix de Viola
  • Cordòfons puntejats: Tiorba i Guitarra barroca

Aquesta iniciativa de La FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA de fer possible la sessió del concert inclusiu ve recolzada per l’Associació Visigòdia per a la difusió de la música antiga i per Àgils Comunicació S.L. que aporten la seva experiència en adaptacions d’esdeveniments per a persones amb discapacitat sensorial.

INFORMACIÓ GENERAL
Dia: 16 de setembre 2014
Hora del concert: 19,00h a 20,00H
Activitat post concert: 20,00h a 21:30
Adreça: Passeig de gracia 92, Bcn
Preu: 8,00 €

COMPRA D’ENTRADES
Página web de FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA: http://bit.ly/1y8veDp

INFORMACIÓ RELLEVANT:
Per una millor atenció i reserva de seients preferents, anelles magnètiques o auriculars receptors, es recomana a les persones amb necessitats especifiques (discapacitat física i/o sensorial) que confirmin la seva assistència a: accessibilitat@fcatalunyalapedrera.com

PER A MÉS INFORMACIÓ:
Web general de FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA: http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/home

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Concert adaptat, Descoberta tàctil y clasificada en , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–