Diumenge 15, al Poliorama, no s’esvani el DUBTE

DUBTE de John Patrick Shanley

El diumenge dia 15 de juliol el Teatre Poliorama oferia, dins el ventall d’obres del Festival de Barcelona GREC 2012, la primera sessió de les dues programadaes que estaran adaptades per a persones cegues incorporant audiodescripció, que en aquesta ocasió vaig tenir l’oportunitat de realitzar el guió i locutar.
Abans d’entrar a sala, els assistents varen poder descobrir el decorat mitjançant una maqueta tàctil.

La particularitat de la proposta escènica combinava dos espais, el despatx de la directora de l’escola i el jardí del convent, vincle d’unió entre la rectoria i l’escola.
Els dos espais conviuen a escena però un convenient joc de llums emmarca cada cop les accions en cada un dels espais en que es produeix l’escena.

Maqueta tàctil de l'escenari de DUBTE

Aquesta peculiar característica del muntage així com la localització de les entrades i sortides d’escena que realitzaven les actrius i l’actor, es va poder explicar gràcies a la maqueta tàctil que era a disposició dels assistents.
Un cop adquirida l’entrada i abans d’ocupar les respectives localitats, les vint i sis persones asistents amb discapacitat visual, varen poder explorar l’àrea escènica abans d’entrar, i a la sortida de la sessió.

L’obra

Dubte, de John Patrick Shanley i dirigida per Sílvia Munt va ser l’obra que va inaugurar les sessions adaptades del GREC 2012
Els assistents amb discapacitat visual varen poder gaudir de la interpretació de Rosa Maria Sardà en el paper de la dura, desconfiada i cínica directora de l’escola St. Nicholas, la Germana Aloysius Beauvier, enfrontada per la sospita al Pare Flynn.
Ramón Madaula que es posava a la pell del pare Brendan Flynn rector de la Parròquia a la que pertany l’escola.
Mar Ulldemolins encarnà a la germana James, un monja jove amb poca experiència i molta bona voluntat i convicció en la seva vocació d’ensenyar.
L’aclaparada senyora Miller, és una dona ferma que afronta els problemes de casa amb dignitat i fermesa contra les adversitats.
La funció adaptada amb audiodescripció va comptar amb acompanyament, programes de mà en Braille i textos en lletra gran.

GREC. FESTIVAL de BARCELONA. De l'1 al 31 de juliol

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Descoberta tàctil, Locució, Maqueta tàctil, Teatre y clasificada en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–