Collita de cireres accessible

Una activitat engrescadora.
El 2 de juny un grup de persones amb discapacitat visual pertanyents a l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 varen accedir a realitzar la collita dels cirerers que havien apadrinat mesos abans, quan els arbres tot just estaven borronant i despertaven del seu son hivernal.

En Vicenç acompanya en Manel Martí

En Vicenç acompanya en Manel Martí

En Vicenç, un pagès de Begues, comarca del Baix Llobregat, va tenir la brillant idea d’obrir els seus camps de cirerers a tota persona que ho desitgés i per això va posar la condició que apadrinessin un dels seus arbres. L’apadrinament obria, als mortals «urbanites», la possibilitat d’entrar en contacte amb la natura de la manera més saludable que es pugui fer i obtenir un producte sense cap mena de maniplulació ni tractament artificial que desvirtui les extraordinàries propietats de la fruita acabada de collir.

Apadrinar un cirerer dóna la possibilitat d’endur-te a casa teva tota la producció que l’arbre et pugui donar.
De l’arbre, al cistell, moltes però es queden a mig camí, la temptació és molt gran.
En Vicenç té cura dels arbres, conrea de manera tradicional els camps, es preocupa que les abelles polinitzin els cirerers, protegeix dels ocells la fruita i vetlla perquè hi hagi una bona collita.
Quan arriben les cireres al seu punt òptim per collir-les, en Vicenç avisa i s’organitza la collita.
Això és el que varen fer més de quinze persones cegues. Les imatges son prou el·loqüents per descriu-re el que es va viure.
El resultat de l’experiència ha estat la solemne promesa de tornar-hi l’any vinent.

 

Cap al camp de cirerers

Cap al camp de cirerers

Les cireres a tocar

Les cireres a tocar

 

Amb la collita a les caixes

Amb la collita a les caixes

 

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Descoberta tàctil, Recorregut a la natura y clasificada en , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–