«Tiana Antica 2012″ inclou descoberta tàctil d’instruments històrics. III

Monograma TAXIIIè Festival de Música Antiga de Tiana «Tiana Antica 2012″
19, 20, 26 i 27 de maig

Festival accessible a persones cegues.
26 de maig de 2012
Ermita de l’Alegria – Tiana 

El conjunt BIACHINA està compost per tres membres, en Martí Sanmartí, que toca el violone, la Sara Parès, la flauta de bec i la Maike Burgdorf, toca instruments de corda polsada.
Aquest formació interpretarà obres d’autors de la primera dècada del segle setze fins mitjans segle diset.
Ens oferiran obres de Tarquinio Merula (1594-1665), Diego Ortiz (1510-1570), Girolamo Frescobaldi (1583-1643), Alessandro Piccinini (1566-1638), H. J. Kapsberger (1580-1651), Dario Castello (1590-1656), Andrea Falconiero (1585-1656) i Bartolomé de Selma y Salaverde (c.1580-1638).

Interessant descoberta d’instruments per les seves característiques. El violone és un cordòfon de la familia dels instruments de corda fregada, és a dir que es toca fent vibrar les cordes amb l’ajut del frec d’un arquet. És molt semblant en formes a un contrabaix modern amb la diferència que té disposats trastes al diapassó.
Un altre instrument present a la formació és la tiorba, també un cordòfon però en aquest cas d’una altre familia, la dels de corda polsada. La característica principal d’aquest instrument és la dimensió del seu diapassó, poden arribar superar els dos metres de llargada. La caixa acústica te forma d’ametlla. La flauta de bec és molt més familiar ja que la diferència amb les actuals és  molt petita.

DESCOBERTA TÀCTIL D’INSTRUMENTS HISTÒRICS ADAPTADA A PERSONES CEGUES.
En acabar el concert, les persones amb discapacitat visual accediran a la sessió adaptada.

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Concert adaptat y clasificada en , , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–