ComRàdio. «Maneres de viure» amb Jordi Sacristán

L’audiodescripció en la pràctica.

El proppassat dia 24 de març vaig gaudir ser el protagonista del programa «Maneres de viure» de ComRàdio.
En el transcurs de l’entrevista he pogut expressar la meva experiencia i motivacions que m’esperonen a oferir accessibilitat visual a persones amb discapacitat visual.
Tot seguit reprodueixo el text de la pàgina web del programa de Jordi Sacristán a ComRàdio així com els enllaços per accedir-hi.

La manera de viure d’un audiodescriptor, en Llorenç

Escrit per maneres de viure el 24/3/12
En condició d’actor i director de teatre amateur, en Llorenç va adonar-se’n de les dificultats que les persones cegues o amb discapacitats visuals severes, tenien a l’hora de poder seguir amb normalitat una representació teatral.
A la representació oral li faltaven els detalls, les anotacions donen la dimensió exacte de l’obra representada. Aleshores en Llorenç va imaginar un metode per resoldre aquest problema. Però l’audiodescripció, com a sistema, ja feia temps que estava inventada. Tot i així, en Llorenç va dedicar la seva vida professional al foment i divulgació d’aquesta necessitat.
Adonar-se’n, fixar-se en les necessitats dels altres per assumir-les com a pròpies, posar-se a l’altre banda per entendre millor, esdevé un exercici d’empatia poc corrent en societats com la nostra. Tendim a delegar, a pensar que altres ja ho faran per nosaltres i que aquella determinada necessitat es molt llunyana a les nostres pròpies necessitats.
Oblidem sovint però, que la vida és capritxosa, sorprenent i del tot imprevisible i que de vegades, de forma inesperada, les necessitats dels altres acaben convertint-se en les nostres propies necessitats urgents.

Escolta el podcast:

 

Accés QR al podcast de «Maneres de viure»

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Ràdio y clasificada en . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–