El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat celebra la seva cinquantena edició

Logotipo-pessebre-vivent

Logotipo-pessebre-vivent

Els Amics de Corbera repeteixen accessibilitat per a persones amb discapacitat sensorial.
Enguany es celebra la cinquantena edició del primer pessebre vivent de Catalunya, i els Amics de Corbera organitzen diferents actes commemoratius al voltant de l’efemèride.

Horaris

La jornada es dividirà en dues sessions,
La primera sessió de les 18.00 hores, estarà dedicada a la visita adaptada per a persones cegues o amb disminució visual.
La segona sessió de les 19.00 hores estarà adaptada per a persones sordes usuàries de la llengua de signes catalana.

Discapacitat visual.

Tot i que la visita s’inicia a les 18.00 hores, la convocatòria per la sessió adaptada a persones cegues serà a les 17.00 hores per tal de tenir el temps suficient d’adquirir les entrades, explicar les petites normes per a la visita, i per familiaritzar-vos amb els aparells receptors.

Reserva d’aparells receptors.

Per tal de poder garantir el subministrament dels aparells receptors d’audiodescripció, és necessari que indiqueu a l’organització la vostra assistència a les sessions i efectuar les reserves pertinents tant si s’assisteix en grup o si es visita el Pessebre individualment.

Discapacitat auditiva.

La sessió adaptada a persones sordes s’inicia a les 19.00 hores, es convoquen a les 18.00 hores.

Preu.

El preu de l’entrada general és d’11,00 €, però l’organització aplica tarifes reduïdes a grups, persones majors de 65 anys, i nens.

Recomanacions generals.

El recorregut del pessebre és dinàmic i s’efectua a l’aire lliure per això es recomana anar ben abrigat i du calçat còmode apropiat per a sols irregulars ja que l’itinerari transcorre per camí de terra que voreja una muntanya.

En cas de pluja o neu es poden suspendre les representacions.

Per a qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb la vostra associació o amb l’organització del Pessebre Vivent, Amics de Corbera

Informació general.

AMICS DE CORBERA
936 881 089
Per a obtenir qualsevol aclariment i informació addicional, escriviu a: info@pessebrecorbera.cat
Per a grups de més de 30 persones consulteu descomptes al correu: laia@pessebrecorbera.cat

Precedents de les sessions adaptades per a discapacitats sensorials.

L’any 2010 es va realitzar una jornada pilot per tal d’avaluar la possibilitat de fer accessible el Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat a la discapacitat sensorial.
Les persones amb disminució visual varen inaugurar la jornada accessible assistint a la primera sessió de les 18.00 hores i a la sessió de les 19.00 hores les persones amb discapacitat auditiva varen participar de l’espectacle, a natura viva, que representa El Pessebre Vivent.
Degut a la vocació d’acostar el Pessebre Vivent de Corbera a tots els públics i afegint  l’experiència viscuda l’any passat amb els colectius de discapacitats sensorials l’associació Amics de Corbera, entitat que organitza el Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat, va decidir oferir en la seva Cinquantena edició, dues jornades accessibles a persones amb discapacitat sensorial, l’11 de desembre de 2011 i el 8 de gener de 2012.

Adaptació per discapacitat visual.

L’adaptació per a persones amb discapacitat visual es realitza mitjançant la tècnica d’audiodescripció que s’oferirà a tots els que ens visitin.
El visitant rep les descripcions que realitza un locutor sobre l’entorn i les accions que es produeixen durant tot el recorregut mitjançant un aparell receptor de freqüència. Al mateix temps el visitant participa de les locucions que ofereix l’espectacle de la representació del Pessebre Vivent de Corbera.

Adaptació per a discapacitat auditiva.

L’adaptació per a persones amb discapacitat auditiva usuaries de llengua de signes, es possible gràcies a la integració dels intèrprets dins la representació dels diorames del Pessebre Vivent de Corbera.
Es situen en llocs preferents on la perspectiva visual permet, alhora, contemplar el paisatge i seguir les locucions de la megafonia.
L’adaptació per usuaris de llengua de signes serà oferta pels intèrprets d’Àgils Comunicació, experts en aquesta disciplina comunicativa.
També es posarà a disposició el text de les locucions que es difonen per megafonia.

Comiat.

Tot esperant que us decidiu a visitar aquesta joia de les manifestacions culturals populars de Catalunya, rebeu una cordial salutació.

Llorenç Blasi
Audiodescriptor – 
Accessibilitat visual

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció y clasificada en . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–