El nou Planetari, Digital, 3D i so estereofònic, accessible a la discapacitat sensorial.

El nou Planetari continuarà sent accessible a persones amb discapacitat sensorial

La polivalència del nou planetari, equipat amb tecnologia digital, 3D i so estereofònic, permet a més, ser accessible a persones amb discapacitat sensorial.
L’audiodescripció dona accés a persones amb discapacitat visual.
La instal·lació d’un bucle magnètic ajuda a les persones amb discapacitat auditiva accedir al programa així mateix, la sala te a disposició aparells amb interpretació de llengua de signes i subtitulació
La particularitat de l’adaptació rau en què no és necessari reservar amb anticipació ni organitzar sessions específiques, és ben senzill.
A l’hora d’entrar a la sala, tan sols s’ha de demanar el receptor per audiodescripció i el personal de sala us farà entrega d’un aparell receptor indicant-vos les instruccions d’us que és el mateix que s’utilitza per rebre la traducció en un altre idioma.
De la mateixa manera a les persones amb discapacitat auditiva se’ls facilita l’aparell receptor de llengua de signes i subtitulació.
En el cas que s’organitzi una visita amb grup cal posar al corrent de la visita per tal de gestionar amb comoditat i rapidesa la visita.
CosmoCaixa, Obra Social laCaixa, ha fet un esforç considerable posant a primera línia europea, i mundial, el planetari mantenint la filosofia que pugui ser accessible a persones amb discapacitat sensorial.

Selecció natural

El programa que enceta aquesta nova etapa és una pel·lícula d’animació que du per títol “Selecció natural” basat en el viatge que Charles Darwin va realitzar a bord del vaixell HMS Beagle. El documental el podran seguir les persones amb discapacitat visual mitjançant l’audiodescripció.

Al llarg de quaranta minuts la pel·lícula ens explica com el famós científic va elaborar la seva teoria de l’orígen de les espècies basant-se en els milers d’observacions de camp al decurs del seu viatge de més de tres anys.
Aleshores la seva teoria va contestar moltes preguntes sense resoldre, per exemple, com era possible l’aparició de noves espècies que substituien les extingides.

Per a més informació activeu el Codi QR o cliqueu el següent enllaç: http://bit.ly/uRs54g

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Locució, Museus y clasificada en , , , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–