DIMENSIONS VARIABLES. Performance de dansa inclusiva a la Fundació Suñol

Fundació Suñol
La Fundació Suñol ofereix una exposició que estarà a disposició del públic fins el 8 de setembre d’enguany que du el nom d’ACTE 39: Antoni Abad. mesura X mesura, un projecte concebut específicament per als espais del Nivell Zero, que recull obres de l’artista Antoni Abad (Lleida, 1956) realitzades a partir dels anys 90 fins al 2010.
Les peces que conformen la mostra estan directament relacionades amb la seva recerca personal sobre els conceptes i els usos dels mesuraments, el llenguatge i la relació existent entre ells.
Tram de metro de fusterAquesta exposició ha inspirat el ballarí cec Joan Casaoliva a presentar Dimensions variables, una performance que dialoga amb l’obra d’Antoni Abad i on el ballarí es relacionarà amb l’espai expositiu del Nivell Zero tot desplegant diverses estratègies sensorials.
La seva ceguesa el durà a explorar l’espai amb paràmetres de mesura alternatius, a més d’experimentar-ne de nous a partir del seu propi cos i del llenguatge de la dansa. La intervenció es planteja com a mecanisme d’afirmació de la diversitat visual alhora que deconstrueix els estereotips que s’hi associen.
La performance comptarà amb l’audiodescripció de Llorenç Blasi per tal de fer-la accessible a persones amb diversitat visual, però alhora aquest element permetrà una aproximació diferent a l’acció que desafiarà i qüestionarà el propi rol d’espectador.
JoanCasaolivaLow_retallada-710x350
Joan Casaoliva (Barcelona, 1966) és un ballarí, actor i performer cec.
Va entrar en contacte amb el món de la dansa després de perdre la visió, de la mà del coreògraf i ballarí Jordi Cortés.
Des de 2013 forma part del col·lectiu Liant la troca participant en espectacles com ara Sin contacto o El último. També ha col·laborat a l’espectacle Fuck-ing-Progress de Jordi Cortés, així com ha treballat amb els ballarins i coreògrafs Alberto Velasco, Marta Carrasco o Carolina Alejos de El Mur dansa, en la iniciativa Espais Cecs.

Performance a càrrec de Joan Casaoliva amb la col·laboració d’Antoni Abad i la participació de Llorenç Blasi.

PRÈVIA VISITA COMENTADA A L’EXPOSICIÓ A CÀRREC D’ANTONI ABAD

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dia: Dissabte 7 de juliol de 2018
Hora: 18h30
Lloc: Nivell Zero de la Fundació Suñol (Rosselló 240)
Preu: 4€
Inscripcions: Aforament limitat. Cal fer reserva prèvia a info@fundaciosunol.org o 934961032

ACTIVITAT AMB AUDIODESCRIPCIÓ ACCESSIBLE PER A PERSONES AMB DIVERSITAT VISUAL

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Dansa, Descoberta tàctil, Maqueta tàctil y clasificada en , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–