Marber reescriu Senyoreta Júlia de Strindberg, cent anys després

Senyoreta Júlia de P. Marber - Coproducció de Grec 2012 Festival de Barcelona i el Teatre Romea

SENYORETA JÚLIA
El Teatre Romea ofereix fins el 29 de juliol l’obra Senyoreta Júlia, After Miss Julie, del dramaturg Patrick Marber, amb traducció de Cristina Genebat.
Josep Maria Mestres dirigeix a Mireia Aixalà en el paper de Cristina, Cristina Genebat és la Senyoreta Júlia i Julio Manrique és John el xofer.

El darrer dia de representació, el 29 de juliol, a les 18.30 h, la funció s’oferirà adaptada amb audiodescripció per a persones cegues que començarà a les 18.00 h a fi i efecte de poder retirar els aparells receptors per a l’audiodescripció.
Abans d’iniciar la sessió es podrà accedir a una maqueta tàctil de l’escenari on es descriurà la proposta espacial d’aquesta posada en escena.

Senyoreta Júlia (After Miss Julie)

Ressenya de la web del Romea
«Prenent com a escenari principal el triomf del partit laborista a les eleccions del juliol de 1945, a Anglaterra, Senyoreta Júlia s’emmarca en el context de les celebracions posteriors a aquest esdeveniment: la victòria dins de la lluita de classes.
La senyoreta Júlia baixa a la cuina dels criats de la casa de camp del seu pare. Busca el seu xofer, en John. Aquella nit d’estiu, tot un seguit d’esdeveniments faran que la senyoreta Júlia vegi el seu món i la seva vida trastocada».

Ressenya del programa del GREC 2012

«Una història de seducció i lluita de classes, recreada cent anys després de ser escrita i interpretada per Mireia Aixalà, Cristina Genebat i Julio Manrique.
Diuen que les bones històries es poden situar en qualsevol època. És el que ha passat amb Fröken Julie, una tragèdia naturalista del suec August Strindberg sobre l’aventura fugaç entre una dona de classe alta del final del segle XIX i un dels seus criats. El dramaturg i guionista Patrick Marber va escriure After Miss Julie gairebé un segle més tard i va traslladar l’acció a la nit de la victòria del Partit Laborista anglès el 1945. Miss Julie baixarà a la cuina dels criats buscant el xofer, john, i un seguit d’esdeveniments li acabarà trastocant l’existència mentre a tot el pais se celebra una victòria política que obra un món nou».

MARBER PARLA AMB IMMA FERNÁNDEZ, a «el Periódico»

A “el Periódico” de Catalunya, Imma Fernández entrevista Patrick Marber i parlen de teatre … i de futbol.
Sabràs què respon Marber a les seves preguntes.
-¿Per què va traslladar el clàssic de Strindberg a l’Anglaterra del 1945?
-¿Strindberg odiava la seva Júlia?

Sessió audiodescrita amb la col·laboració de:
GRUP FOCUS  – TEATRE ROMEA
ASSOCIACIÓ DISCAPACITAT VISUAL CATALUNYA B1+B2+B3, (ADVC B1+B2+B3)
ASSOCIACIÓ CATALANA PER A LA INTEGRACIÓ DEL CEC, (ACIC)

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Locució, Teatre y clasificada en , , , , . Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–