Concert de jazz inclusiu a l’auditori de La Pedrera

La Fundació Catalunya-La Pedrera inicia la temporada amb els BARCELONA SWING SERENADERS en un excepcional concert de jazz a l’Auditori de La Pedrera.
Un recorregut pel ritme i l’expressivitat característics del jazz, des dels seus orígens fins al més clàssic, acompanyat pels comentaris del clarinetista i musicòleg Oriol Romaní que ens acostaran al món del jazz.
Fotografia dels Barcelona Swing SerenadersBARCELONA SWING SERENADERS
Oriol Romaní, clarinet, Òscar Font, trombó, Albert Romaní, guitarra, Queralt Camps, contrabaix.

El concert.
El jazz va néixer a principis del segle XX com a música popular d’una gran força vital. Encara que des dels anys 40 sota el nom de jazz han aparegut músiques molt diverses, la música que presenta aquest concert és una recreació del dels orígens i del clàssic.
A través d’episodis i anècdotes del jazz, es podrà entendre el ritme i l’expressivitat característics d’aquesta música, tot mostrant com s’improvisa, quina funció fa cada instrument i evocant músics llegendaris que han inspirat les diferents generacions. Des de la música dels enterraments de Nova Orleans fins a temes de Duke Ellington, passant per Joe King Oliver, temes de ball dels anys 20, blues i espirituals negres, un concert per deixar-se endur pel ritme.

Del «com sona…», al «com és».
Un cop finalitzat el concert, i juntament amb els músics, les persones amb diversitat visual compartiran els instruments amb què han interpretat les peces que han ofert en concert.
La sessió de descoberta tàctil dels instruments serà comentada pels mateixos intèrprets i permetrà il·lustrar la funció que els instruments protagonitzen en cada una de les peces.
Sessió conduïda i audiodescrita per Llorenç Blasi.

Concert inclusiu.
Aquest concert és accessible per a persones amb diversitat sensorial auditiva o visual sent accessible per a persones signants i per a persones usuàries de pròtesis auditives.
La sessió de descoberta tàctil està dirigida especialment a persones cegues o amb diversitat visual però hi podrà assistir tothom que ho vulgui, tenint en compte que es donarà prioritat d’accés a les persones amb discapacitat sensorial.

Reserves.
Per a una atenció personalitzada amb reserva de seients preferents, cal que les persones amb discapacitat sensorial, un cop adquirida l’entrada, confirmin la seva assistència a:
accessibilitat@fcatalunyalapedrera.com

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Concert adaptat, Descoberta tàctil, Llengua de signes. Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–