Itinerari Audiodescrit pels carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia

Cartell de la Festa Major de Gràcia

GRÀCIA. LA FESTA, GRÀCIA!, del 15 al 21 d’agost de 2015

– ITINERARI ADAPTAT
Aquesta setmana vinent, la que comença amb el dilluns dia 17, la podem començar d’una manera ben diferent de l’habitual, ideal pels amants de passejar pels barris de la ciutat, passejarem per la Vila de Gràcia i pels seus carrers guarnits.

– CARTELL DE LA FESTA MAJOR
La Marta Cos Roig va ser l’autora guanyadora del concurs de cartells de la Festa Major de Gràcia 2015.
Al cartell tan sols es llegeixen tres paraules; GRÀCIA, seguit del lema, LA FESTA, GRÀCIA!, així, amb un símbol d’admiració tancant la curta i rotunda frase, amb el subtítol que informa de les dates en què se celebra, és a dir, del 15 al 21 d’agost de 2015.

– LA PARAULA GRÀCIA DEL CARTELL

– La primera paraula, GRÀCIA, està composta de sòlides lletres majúscules, o de caixa alta, on una subtil ombra, a peu de lletra, ens delata que tenen volum.
G
– La primera lletra, la «G«, mostra sobre la seva superfície el color blau de l’aigua, les grans onades d’un mar embravit mostren la blanca escuma de l’aigua remoguda sota la qual neda un cetaci, també de color blau, però més intens. Sobre la barra de la «G» tres tentacles d’un pop gegantí emergeixen sobre la blanca escuma d’una onada.
R
– La segona lletra és la «R«. Lletra de color vermell intens, vermell excitant de revetlla, indestriable la revetlla de la festa, està plena de banderoles i fanalets xinesos de llum, la lletra és plena de festa.
À
– La «A», tercera lletra, amb accent obert, és verda. Retallat sobre la superfície hi ha un drac verd esporuguit que escup foc per la boca sobre l’accent obert.
C
– La «C» és dolça, color de rosa com els núvols de sucre, com els xiclets de maduixa i té retallades les siluetes dels caramels embolicats i de les «piruletes» de pal de fusta.
I
– La «I» és profundament fosca, negre, com la immensitat de l’univers on no arriba la llum del Sol ni la llum de les estrelles, Saturn acolorit, Mart vermellós i un metàl·lic coet solquen la immensitat de l’espai.
A
– La darrera lletra, la que queda, és repetida, la «A», no té accent, és grogueta i dos cactus treuen les seves punxoses branques, son saguaros aquell cactus arbori que creix enmig del desert més extrem d’Arizona. Però la «A» no està sola, al seu costat l’acompanya el símbol d’admiració «!» lluint enganxades sobre la seva superfície copes de còctel i vasos de tub.

– DILLUNS DIA 17
BERGA 2015Començarem per visitar el guarniment que ens oferiran els veïns del carrer de Berga, passejarem pel carrer parant atenció a la història que ens expliquen.
Enguany el cartell del carrer Berga presenta un lema que diu CIRCUS BERGA.
Veurem les sorpreses que ens tenen preparades.
Passin, vegin i gaudeixin de l’espectacle!… Com dirien al circ

JOAN_BLANQUES_BdTAcabada la visita al Carrer Berga, ens dirigirem al carrer Joan Blanques de baix de tot i gaudirem de l’ambient que es respirarà per tot el barri fins a arribar a gaudir de la història que ens mostraran a través dels guarniments els veïns d’aquest carrer. Enguany ens presenten l’aeroport de Gràcia que ens proposa un vol amb la companyia JBdBdT. Tot un aeroport al complet que ens posa al nostre servei totes les seves instal·lacions.
A cordar-se els cinturons i preparats per enlairar el vol.

Fraternitat 2015 ok_0Un cop hàgim aterrat de tornada a l’aeroport de Gràcia, continuarem la nostra visita pel barri de Gràcia, dirigint-nos cap al carrer Fraternitat de baix allà ens espera un altre carrer guarnit.
El carrer Fraternitat ens proposa intentar localitzar i conèixer WIGUONIA un amagat i enigmàtic poblat desconegut que s’amaga a la Vila de Gràcia i que es té noticia a través del testimoni de les poques persones que han pogut tornar… i explicar la seva experiència. Conten que l’habiten els wiguanos, uns éssers regits pel regne vegetal i que cal anar amb compte amb el teu comportament envers la natura si en vols sortir indemne.


Un cop hàgim acabat la visita podrem donar per acabada la visita a la Vila de Gràcia pels carrers guarnits de la seva Festa Major.

PER PARTICIPAR A LA VISITA PELS CARRERS GUARNITS DE GRÀCIA

SUBTIL
– Visita Gràcia: carrers de Berga, Joan Blanques de baix de tot i Fraternitat de baix.
– Horari: 10.00 h a 13.00 h
-Punt de trobada: davant l’estació de metro de Fontana, a les 10 h.
– Inscripcions a: subtil@subtil.cat, o al telèfon 649005207.
– Activitat gratuïta, prèvia inscripció. Places limitades per ordre d’inscripcions.
– Audiodescriptor: Llorenç Blasi

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Descoberta tàctil, Locució, Recorregut adaptat. Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–