Teatre sensorialment accessible a Porta 4

Cartell Anònim veneciàEls dies 15, 22 i 29 de novembre a les 18.00h Bambú, Companyia de Teatre presenta la lectura dramatitzada de l’obra de Giuseppe Berto, «Anònim venecià«. La representació es du a terme a l’escola, sala i teatre Porta 4 del barri barceloní de Gràcia.
La direcció de l’obra es de Carla Torres Danés i l’elenc està compost per l’actor Bernat Renau i l’actriu  Natàlia Roig Olivart.
Porta 4 està ubicada al carrer Església 4-6, Local 6, Plaça Virreina del Barri de Gràcia.
Qui vulgui assistir a les representacions poden reservar les entrades trucant al telèfon 93 185 48 40 o directament al web www.porta4.cat.
Fins aquí podem dir que és l’anunci d’una obra de teatre on l’autor, el títol i fins i tot la mà de la directora ens poden suggerir anar-la a veure, però la proposta va una mica més enllà i m’explico tot seguit.
Bambú, Companyia de Teatre proposa a l’espectador el primer muntatge on es planteja l’accessibilitat sensorial per a tots els espectadors que assisteixin a la representació.
Les persones sordes i les persones cegues gaudiran de la representació sense perdre la informació que la seva diversitat sensorial els impedeix obtenir de manera autònoma.
Actos i intèrpretsLa proposta incorpora dues tècniques de comunicació cabdals perquè això succeeixi.
Es tracta de la interpretació amb llengua de signes catalana i l’audiodescripció.
Aquestes dues tècniques de comunicació fan possible que aquests dos col·lectius puguin gaudir de l’espectacle lliurement sense necessitat d’organitzar una sessió específica per a cada situació de diversitat.
El muntatge també té com objectiu la sensibilització del públic sobre la necessitat d’accés als productes culturals i de manera especial al teatre.
Des d’aquesta pàgina recomano que les persones amb alguna diversitat sensorial aprofitin l’ocasió d’assistir a un espectacle accessible, i a les persones denominades «normosensitives» s’acostin a una realitat que tenen ben propera i alhora tan llunyana de la seva realitat.
Aprofiteu l’ocasió, val la pena!
Per a més informació podeu accedir a www.bambuciadeteatre.org o bé enviar un correu a bambuciadeteatre@gmail.com i estar al corrent entrant a la seva pàgina a www.facebook.com/bambuciadeteatre

Esta entrada fue publicada en Accessibilitat visual, Audiodescripció, Llengua de signes, Teatre. Guarda el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • Què es diu al Twitter

  • ——–